Markku Halonen

ASIANAJAJA, VARATUOMARI

Olen kirjoittanut ylioppilaaksi Kesyn lukiosta (nyk. Schildtin lukio) vuonna 1978, valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi vuonna 1984 Helsingin Yliopistosta ja tuomioistuinharjoittelun suoritettuani saanut varatuomarin arvon Itä-Suomen hovioikeudesta vuonna 1985. Asianajajaksi minut on hyväksytty vuonna 1994.

 

Ennen asianajouraa työskentelin pankissa noin seitsemän vuotta vastuualueena pankin omat ja sen asiakkaiden lainopilliset asiat sekä pankin kiinteistöliiketoiminta. Asianajoalalle olen siirtynyt vuonna 1992.

 

Asiakaskuntani koostuu paitsi yksityishenkilöistä myös yrityksistä ja muista yhteisöistä. Hoidan varsin monipuolisesti pääasiassa siviilioikeuteen liittyviä toimeksiantoja kuten asuntokauppoihin ja kiinteistökauppoihin sekä rakentamiseen liittyviä riitoja. Lisäksi toimin perhe- ja perintöoikeuden, kuluttajansuojan ja sopimusoikeuden parissa. Useiden yritysten sopimusasiat ja yrityskauppoihin liittyvät asiat kulkevat työpöytäni kautta. Hoidan myös työoikeus- ja vahingonkorvausasioita sekä toimin paljon konkurssipesien pesänhoitajana ja yrityssaneerausten selvittäjänä.

 

Olen toiminut useita vuosia Suomen Asianajajaliiton luottamustehtävissä niin paikallisosastossa kuin liiton valtuuskunnassa ja hallituksessa. Vapaa-ajallani harrastan moottoripyöräilyä ja liikuntaa monipuolisesti.

p. 010 3221 891